пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

«Голодомор. Ми пам’ятаємо! »



   Голодомор 1932–1933 років в Україні – одна з найжахливіших національних трагедій та наймасштабніших гуманітарних катастроф в історії людства. 
    23 листопада в актовій залі училища  провела урок реквієм на тему «Голодомор. Ми пам’ятаємо!» з переглядом відеоматеріалів, використовуючи музичний супровід пісні Оксани Білозір «Свіча». Під час бесіди викладач наголосила, що ця трагедія забрала життя мільйонів наших земляків. В українських селах від голоду помирали і дорослі, і діти. Як підрахували історики, у той час в Україні щодня помирало понад 25 тисяч людей. Але найстрашнішим є те, що голод був штучно створений тодішньою владою. В суботу, 25 листопада, необхідно всім прийняти участь в акції «Засвіти свічку». Цих вогників має бути якнайбільше. Вони потрібні для кожного з нас.
   
Ці вогники символізуватимуть нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників, серед яких були такі ж діти, як ви. Ці вогники зігріють душі загиблих.
Це - знак нашої пам'яті.
Це - світло очищення задля нашого майбутнього.
І це світло донесете саме ви. 
Проведений захід - це данина пам’яті жертвам Голодомору. Усе це ми маємо розуміти і пам‘ятати. Лише розум і добра пам‘ять можуть вберегти Україну від фатальних помилок.


Немає коментарів:

Дописати коментар