пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Творчий звіт

Я, Демко Гана Юріївна, працюю в УВКУ КНТЕУ на посаді викладача суспільних дисциплін. Протягом атестаційного періоду 2013-2018 рр. викладала предмети: історію України, всесвітню історію, людину і суспільство, основи правознавства, а також географію та географію туризму.  Обсяг педагогічного навантаження складає  240-360  годин.

На даному етапі являюсь викладачем вищої кваліфікаційної категорії, викладачем-методистом, наставником молодих педагогів. До 2014 року була головою методичної комісії гуманітарних дисциплін. У 2014 р. пройшла курси підвищення кваліфікації вчителів історії та правознавства, вчителів географії та економіки  при Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти. У січні-березі  2018 року пройшла перший та другий етапи  курсів підвищення кваліфікації викладачів професійно-теоретичної підготовки на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України. Працюю над методичною проблемою «Національно-патріотичне виховання на уроках суспільних дисциплін».
До організації навчального процесу підхожу диференційовано, враховую індивідуальні особливості учнів. Спрямовую  навчально-виховну роботу на активізацію пізнавальної діяльності та формування в учнів активної громадянської свідомості в оволодіванні знань, умінь,  навичок.
На уроках використовую методи компетентісного підходу, інноваційні (мозковий штурм, робота у парах, групах ), проблемно-пошукові методи. У своїй діяльності використовую такі форми роботи: самостійна робота з виконанням творчих завдань у невеликих групах, заняття-практикуми. На усіх типах уроків практикую групові форми роботи, приділяю велику увагу самостійній освітній діяльності учня, адже, учень сам повинен вміти здобувати знання, а завдання вчителя – навчити його вчитися.
Методичну проблему я реалізовую через відкриті уроки, позакласні заходи, виступи на за засіданнях методичних комісій та педагогічних рад. 07.12.2017 року взяла участь у засіданні  педагогічної ради на тему: "Шляхи формування ключових компетентностей учнів на основі творчого й оптимального використання інформаційно-комунікативних та інноваційних педагогічних технологій»  представила доповідь: "Формування громадянської компетентності учнів на уроках суспільних дисциплін ".
Постійно працюю над формуванням правової освіти та грамотності учнів. 29.01.2018 р. провела урок історичної пам’яті «Героїзм юних українців в обороні Батьківщини. 1918 р. -  Крути»; 22 січня 2018 року провела захід до Дня Соборності України та 72-річниці утворення Закарпатської області у складі України;  8 грудня 2017 року  провела Всеукраїнський урок «Права людини з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини», щороку беру   участь у Всеукраїнському  Тижні права. 
За звітній період підготувала:
-         Методичну розробку уроку на тему: "Конституційне право" (з мультимедійної презентацією до уроку);
-         Урок-мужності до Дня захисника України на тему: «Відповідь нескореного народу» до відзначення Дня захисника України, присвяченого 75-річчю від початку формування Української повстанської армії;
-         Історичну годину, присвячену до Дня партизанської слави на тему: «Пішли в похід, ввійшли в легенди»;
-         Урок мужності, присвячений Міжнародному дню Миру на тему: «Ми хочем миру нашій Україні». Презентація до Дня Миру;
-         Історичну годину, присвячену річниці Бабиного Яру на тему: «Бабин Яр: без права на забуття», та ін..
Веду гурток національно-патріотичного виховання. Свою роботу спрямовую на формування та розвиток національної самосвідомості учнів, любові до рідного краю. Провожу позакласні заходи, тематичні екскурсії по історичних, природничих, туристичних місцях.
Всі мої  напрацювання та досягнення протягом міжатестаційного періоду  відображені у власному  блозі  (http://annademko.blogspot.com).

Немає коментарів:

Дописати коментар