середу, 27 січня 2021 р.

 Година пам’яті до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 «Пам’ять про Голокост», яка проголосила 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту.

Саме цього дня 1945 року Радянська Армія визволила в’язнів найбільшо гонацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенціумі. Україна приєдналася до цього документу у 2012 році та вперше скромно відзначила Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду. Хроніка Голокосту – це біль і жах українського народу. Трагічне повсякдення 1941-1943-их років  віддзеркалюють архівні документи, спогади очевидців.

27 січня 2021 року в училищі була проведена година пам’яті для учнів та викладачів, на якій керівник національно-патріотичного гуртка Демко Ганна Юріївна розповіла про злочини, скоєні нацистами під час окупації України в роки Другої світової війни з переглядом відеоролику «Кришталева ніч». Із шести мільйонів європейських євреїв, знищених нацистами та їх поплічниками у ході «остаточного вирішення єврейського питання», близько 1,8 мільйона були українськими євреями.

Під час проведення виховного заходу всі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Голокост — це жах, біль, смерть. Він не повинен повторитися. Але пам’ять про мільйони невинно загублених людей житиме завжди…





Немає коментарів:

Дописати коментар