понеділок, 20 лютого 2023 р.

 День Героїв Небесної Сотні

Щорічно 20 лютого українське суспільство відзначає День пам’яті Героїв Небесної Сотні. «Герої не вмирають!» – саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів і дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

 З метою вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні  20 лютого 2023 року в закладі освіти  була проведена година пам’яті  на тему: «Герої не вмирають». Патріотичний захід підготували керівник національно-патріотичного гуртка Демко Ганна Юріївна та бібліотекар Голубка Мирослава Василівна. Викладач нагадала присутнім про героїчні події тих  «чорних» днів листопада 2013 року-лютого 2014 року, про початок національної революції. Розповідь   супроводжувалася  документальними кадрами. Насамкінець усі присутні вшанували пам’ять Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Цього ж дня здобувачі освіти поклали квіти до Меморіалу загиблим бійцям 128-ї гірсько-штурмової бригади на площі  імені Віталія Постолакі. На меморіалі  викарбувані 18 прізвищ героїв, загиблих під час військових дій на сході України. Усі вони – жителі  Ужгорода та Чопа, а також Ужгородського району. Всі вони залишатимуться у наших серцях як найкращі сини України, адже подвиг Героїв не вмирає!

Слава Україні! Героям Слава! Герої не вмирають!





Немає коментарів:

Дописати коментар